fredag

Fredagen bestod av sovmorgon, cykeltur med två matkassar samt nattDM i Kristinehamn. Det gick väl som förväntat, dock var jag liiiite längre efter än vad jag trodde..hum!? oreintering är faseneme svårt!
Johan sprang bra, låg i täten men blev tyvärr lite för ivring i slutet av banan och blev omsprungen av de mer rutinerade "gubbarna" som klarade hålla sig kyliga. Men en fjärdeplats är mycket bra!

puss

torsdag

Hejhopp!

Var och tränade igår kväll med Tyr, Bella joinade och efter träningen..som jag juh faktiskt inte var med på eftersom jag sprang själv, drog vi hemåt och lagade mat och såg på tvn. Go kväll med Bella och Johan. Ikväll får vi ännu en nattgäst iform av David M som dragit sig ner från Leksand för att springa DM i helgen.
På tal om DM är det natt DM på fredag och jag måste ladda våra pannlampor om jag nu kunde hitta alla laddare?

Idag blir det endel telefonsamtal, tänkte jag.  Hoppas att det nappar bättre idag.

puss

onsdag

Hejhopp!

Tänkte skriva ett par rader om helgens utmaning. 
Det var samtidigt SM i Multisport och jag kan väl säga att jag i förhand inte hade någora stora förhoppningar om en bra placering. Mitt och idas mål var mer att vi skulle spöa skiten ur idas syster som körde med en kompis. Vi hade det liiiite småstressigt innan start, det är endel som skall fixas med när man skall köra en multisports tävling på knappt 5timmar.
Vår supporter inuti växlingsfållan Elisabeth, skötte sig mer än väl! Hon flätade mitt hår, gav tips på bra vägval och höll upp ett paraply i det hällregn som bestämde sig för att braka lös precis innan start.
Starten gick och första sträckan var en löpsträcka på en smal stig som på vissa ställen övergick i träspångar, som pga vädret var snorhala. Tack för Orienteringsskor! Iaf när man löpt ett par km var det dags att vada/simma/vada ut i klarälven och stämpla vid en boj. Bra att det i klarälven finns sanddyner så att man får lite stöd för simmningen. Väl ur vattnet var det bara att löpa tillbaka till målet. Där sparkade vi av oss olskorna och hoppade i cykelskorna, inte skulle vi cykla men vi ville att vår suppoerter skulle hinna packa ner våra olskor i löparryggsäckarna så därför hade vi bestämt oss för att padla i cykelskor. Springer som tusan bort till vår kanot i oknytna cykelskor (herregud vad det inte var lätt!) drar kanoten mot vattenbrynet och hoppar i. När vi paddlat ett par minuter går det upp för mig att jag har det väldans trångt för benen. Inte var det väl såhär då vi tränade ida?? Nej, såklart hade vi i stressen lagt kanoten åt fel håll och jag som skulle sitta längst fram satt nu längst fram i en kanot som var felvänd..inte konstigt att det kändes konstigt.
Vi bytte snabbt platser och vände kanoten. Vi paddlade på och det hände inte så mycket mer på den sträckan än att väldigt många i herr och mixklassen paddlade fel (varför inte läsa kartan?) och paddalde in på dambanans sträcka och det hela resulterade i att de blockerade vägen för oss. folk ropade det är fel, vi har kört fel och började vända. "dambanan går frtfarande här" - ropar jag "jag vet" får ajg tillsvar av teamet framför oss som skiter fullständigt i att vi kommer och vänder framför oss ändå, vilket såklart resulterar i att vi kör in i varandra.....
När vi paddlat klart var det dags att hoppa ut på tredje sträckan, som var en kombinerad sträcka med många olika moment. Vi hoppade på cyklarna och cyklade ut till inre hamn där vi skulle hoppa från ett hemma byggt hopptorn, kanske 3-4meter..men väldans läskigt. Väl i vattnet skulle vi simma till en boj och stämpla. Upp ur vattnet och hoppa på hojjen. Ett par kontroller och obligatoriska vägval genom örsholmen och sedan upp till kronoparken. Väl där uppe så var det bara till at hoppa av cyklarna och springa de typ 240trappstegen upp i kronoparkens vattentorn och stämpla...Goa vader man hade där uppe!!
Efter en svajig löpning ner genom tornet hoppade vi upp på cyklarna igen och cyklade bort mot tyrskogen. ca 10km cykling där STORA (lite för stora, för min del) bitar var mycket teknisk mtb. Nattens och morgonens regn hade gjort stigar till bäckar och vanliga rötter till livsfarligt hala hinder. När vi äntligen såg Tyrstugan var jag bara tvungen att ge vika för min lättnad och utbrista ÄÄÄÄNTLIGEN :)
Från Tyr cyklade vi till Råtorp, där vi skulle simma ut till en ö i klarälven. Det var verkligen ingen lång sträcka, men så jobbigt då. Klarälven går ihop precis där vi skulle korsa och var alltis som smalast precis där, den smarte förstår då att det såklart är extremt strömt precis där. Vi simmade och simmade och det kändes verkligen som att vi inte kom någonstans. Lite lätt panik! Tillslut nådde vi andra sidan ön, dock flera meter nerströms. Men längs ökanten var det inte fullt lika strömt och det gick fint att komma upp på denna och stämpla. Vägen tillbaka försökte vi vara lite smarta och promenera en bit upp på ön för inte hamna så långt nerströms på andra sidan. Detta hjälpte bara litegrann :P
Helt döslut hoppade vi på cykeln och trampade iväg. Tursamt nog återfår man juh andan och orken ganska fort. Vi cyklade i sannaskogen och efter en liten felkörning tog vi en rejälomväg, men jag tror vi tjänade rätt bra på det trots allt, då skogens stigar juh faktiskt var mer bäckar än stigar.
Vårt mål var en liten sjö i sannaskogen och väl där kastade vi cyklarna och hoppade i oreinteringsskorna för en kortare oreinteringsbana. Fy tusan vad mör man var i benen, jag tror aldrig jag har fått ta i så sjukt mycket för att ens få benen att röra sig. haha! sjuk känsla!
Efter orienteringen var det cykling igen och vi cyklade mot gruvlyckan och upp för dess "berg" vidare mot en bro över klarälven i närheten av sjukhuset där det hängde rep från bron ner i vattnet. Uppgiften var att klättra upp på repet  och stämpla. Det fanns tre rep och juh längre ut i den strömma älven man simmade juh fler knutar på repen blev det. Ida prövade första repet och när hon stod på knuten fick vi klartecken av funktionären att vi fick ge oss ut på straffrundan, som var 1km löpning..
Efter straffrundan var det bara att bege sig tillbaka till växlingsfållan och ge sig ut på sista sträckan.
På cykelturen genom gruvlyckan kände jag i benen att de var påväg att krampa flera gånger, jag kom då på att jag inte tagit en enda enervit tablett som man juh skall grunda ordentligt med för att förebygga kramp. Iaf jag tryckte i mig två-tre stycken.
Där vi gav oss ut på sista sträckans löptur så kändes det väl ändå rätt bra, sliten men inte alls trött i den bemärkelsen att jag inte skulle klara av att löpa sista turen i relativt snabb fart. När vi nådde jakobsbergs skogen och vi ta mig tusan skulle upp och ner för varenda liiiten höjd i skogen så började mina baklår krampa. I varenda mosse fastnade jag i och att försöka dra upp sig och springa därifrån var typ helt omöjligt då det sa KRAMP direkt. taktiken för att undvika krampen var att försöka vagga framåt och att i alla motlut bara ge vika och gå. Någonstans på hälften blev vi ikappsprugna av ett tejejlag, tredjeplatsen var borta.
Äntligen ute ut skogen var det 1,5km vasslöpning, herregud! En sådan grej hade varit jättekul om benen hde varit hyffsat okej. Med kramp i dem var det ett mindre helvete. När vi skulle ner i vassen var detsom ett djupthål, där alla hade hoppat i och botten var så att jag sjönk ner till midjan, mysigt! Mitt i detta hål fick jag kramp i båda baklåren och skrek rakt ut, kramp! gubben som var funktionär precis där tittar bedrövat på mig och säger "stå inte still där, du kan fastna" Vad i helvete tänker jag hur tusan tror du att jag skall kunna röra mig när jag har kramp? Ida vänder om och drar upp mig på den lite mer stadiga vassbädden. Efter det var det till att traska igen. på ett ställe i vassen stod en tjej med kameran i högsta hugg och man skulle lixom över någon grej, där fick jag kramp på riktigt igen och det kom så fort att jag i panik spände hela kroppen och samtidigt fes högt..haha! "ojdå, där kom en fis också" sa jag och tjejen skrattade så att hennes kamera bara hoppade upp och ner :P kul att man tillochmed i svåra och jobbga stunder som då kan konsten att få andra att skratta :D
Ida var pigg och utan kramp så hon var ett par meter före mig genom vassen och ropade åt mig "det är nog bara 50meter kvar nu" "YESSS" tänkte jag men ja efter att det nog bara var 50meter kvar för typ fjärdegången var det helt sjukt underbart att stå på fast mark igen och faktiskt kunna springa in i mål.

Tack till min lagkamrat Ida, vi är bäst!
Tack för allt support utefter vägen, det var många som hejjade hörde jag. :)
Här kommer ett par bilder.













Även johan och jens körde tillsammans och de kom in på en fin 16de plats!!







puss

Måndag

Hej!
Helgen tillbringades nere på kusten, Kragenäs och 25års fest för Tobias var det som var anledningen. Vi hade otroligt skoj och det var längesedan så mycket skrattades på samma kväll. Tack för det! :) Kvällen bjöd på grillat, fanta&rosé, lagtävling, tårta, busiga upptåg, nattbad och nattamat i form av ostbågar.

Dagen idag Måndag har varit riktigt produktiv, måste juh försöka aktivera mig med någonting då jag saknar jobb och för tillfället är skadad och inte kan träna som jag vill. Gick motviligt upp kl nio. Var tvungen att betala parkeringsavgiften för bilen. När jag ätit frukost tog jag tag i tvättkorgen. När tvätten var klar och hängde på tork drog jag ut till Bergvik och storhandlade för veckan. Åkte sedan till Plantagen och köpte höstblommor till balkongen. Hemma igen planterade jag dessa, åt sen lunch och bakade sedan blåbärsgrottor.
Nu är Johan ute och tränar med Karl och jag skall strax börja med middagen och morgondagens matlådor. Johan valde det som han trodde jag ville ha mest och jag kan ärligt säga att han hade HELT rätt i sin gissning :D laxpasta blir det. 
Ikväll eller ja, efter middagen skall vi ut och plocka svamp. Hoppas vi hittar massor, finns nu faktisk liiite plats kvar i frysen som såklart bör fyllas.
Hoppas ni har det bra! 

En utav mina älsta vänner Ronja har i dagarna förlovat sig med sin man, Stort Grattis tôsa mí <3




puss

sommmmmmmmar!

hejhopp!

Underbara sommar. Har percis lämnat västkusten efter intensiva dagar hemma där jag inte hunnit med alls det jag hade velat göra, men blev som det blev. Jag har fått underbara sommarkvällar tillsammans med familjen. Strand häng tillsammans med johan, familjen och pillan. Pizzabak med min Emelie och en bamsekram av vackra Agnes. Stressiga och mer softa dagar på Golfen och mycket kvalitets träning. Tack för det <3
Tillbaka i Karlstad har jag sökt varenda jobbanons som jag fastnar för, hoppas på lite respons nu när semestrarna börjar bli klara. Idag har jag varit duktig och flyttat på bilen i tid! Tvättat tre maskiner äckliga träningskläder och städat lite grann. kl 15 skall jag infinna mig hos frissan skall bli gudomligt skönt att få styra upp min blonda kaluffs. 

Här kommer lite bilder från sommaren 11, hoppas bara den inte är slut riktigt ännu.

Kaffe vid Canningberget


Dödslyftet a la Wikström


Pappa och jag simmade Vansbro för att ta hem den Svenska klassikern



Nöjd efter fyra tuffa klassiker tävlingar


Mini Golf på Lagunen med bröderna Öström och Wikström


Gränsjaketen uppe i Lommeland


Spurt in i mål


Hemma på Capri världens bästa plats en dag som denna, jag letar krabbmete



johan ville fiska krabbor och då behövs blåmusslor


Hade du tänkt putta i mig eller??


Krabbfisket övervakas noga utav far


Första krabban uppfiskad av mig :)





solnedgång och en krabbfiskande johan


Kvällen avslutades med krabbrace där jag, mamma, pappa och johan ställde upp med två krabbor var.


Liseberg med bästis


spegelhuset..Tur att vi inte ser riktigt ut såhär va?


Glad segrare utav den femkamp pappa bjöd in till. Matchen gick mellan Mig, Bella, mamma, pappa, johan, Emelie och Tobbe.


Taggad som få inför svamp och bärplockning


Inte fullt lika taggad..


Kolla här, fullt med blåbär


Jag och bärplockaren hade ett fint sammarbete


Grillkväll med familjen och fina pernilla som var på besök


Efter ett dopp i havet


Pappa och Bella


Gott


Mera bad i havet


Johan skulle prompt ha med sig en badring


Vi var lite för stora för att få plats båda två


Nästa dag hade vi med oss bellas haj också


Bad på Skurveskär med Emelie





Min fiiiiina ping


Baldersnäsjoggen -11


Baldersnäsherrgård


pappa sprang ett varv och jag två


Någon har väldigt kul åt att jag är trött...


Min vackra Mamma

RSS 2.0