beslutsångest

träna först och äta sedan eller äta först träna sedan? fördelen med att träna först är att man oftast blir trött efter man ätit men samtidigt får kroppen energi och orkar träna hårdare samtidigt slipper jag att vänta minst en timma emellan mat och träning om jag tränar först..men ja..tror nog jag tränar först flest plus där..

blev ingen orientering denna vecka heller  :( hade varit lite overkill att bika över två mil i okänt landskap springa ol i 40min och bika hem 2mil.. då är det enklare att bara dra ut och springa en runda!

tjingtjing

hejhej

idag var det dax för ännu en oerhört tråkig miljökemi lektion...sen drog jag hemmåt drog med mig henrik och tränade lite..sen lagade jag käk och nu sitter jag här framför datorn och kollar på "spårlöst" :P

hejhej

Hurra!

Det blev guld även för Micke! Stort grattis till er båda!

Grattis

I går tog Rebecca andersson ifrån min hemma klubb strömstad löparklubb SM-guld i terräng! stort Grattis!
Idag hoppas jag SLK löparen Micke Ekvall följer upp med en medalj han med :) Lycka till!

friday

tjotja

studiebesök idag, mycket trevligt upplägg..kom dit  vid 13 tiden och ingen hade någonsom hellst aning om varför vi var där eller vad vi skulle göra..
så helt plötsligt börjar två snubbar snacka och efter ett tag fattar man att (jaha) dom sysslar med mätning av karlstads luftkvalité.
det var ganska intressant, synd att vår "lärare" inte hade en tanke på att informera oss innan om vad själva studiebesöket handlade om eller gick ut på..vad det gick ut på, eller vad vi skulle "lära" oss med studiebesöket är det fortfarande ingen som vet.. :S
menmen skit samma, nu är det helg!

skall om ett par timmar dra upp till universiteter och träffa ett par sjuksyrror, med vicktoria i spetsen och äta en pastabuffe som serverar i 11 cafet. skal bli najs! sen blir det nog fortsatt fest på campus..


hejhej


idag kom den..

TENTAÅNGESTEN!! .. panik! två delsprov i strömmningsmeknik i morgon torsdag, ena delen är begrepp o defenitionr och andra problemlösning..
i vanliga fall skulle jag känna mig säker på defenionsdelen och mindre säker på problemlösningen..men så är inte fallet nu.. :S

måste panikplugga in teorin nu! :(

men annars är jag jätteglad! :D

puss

måndag

tja!

en mycket produktiv dag idag! gött med tanke på "the up comming tentamen"
nu sex and the city och desperate house wifes...sååå bra!

sovgott

söndag

hejhej!

idag är det söndag om nu någon missat detta.. helgen har inte bjudit på någonting spektakulärt eller speciellt roande..
:( menmen, kan juh bli bättre nästa helg.
idag skall jag försöka plocka iordning efter min långhelg i varberg, som tur är hann mamma tvätta allting när jag mellanlandade hemma i strömstad.. annars hade det nog inte luktat speciellt gott :P
vid 5 i em har jag/ vi tvättid, så då är det juh givet vad jag skall göra två-tre timmar efter klockan 5...
henrik håller på att laga middag..lite tidigt, så jag tror inte vi kommer äta det förran vid tre fyra tiden..
nu skall jag bege mig ut i solen.

hejhej

vårväder

fantastiskt!
underbart väder är det i karlstad idag, inte super varmt men väldigt soligt och härligt! jag skall bege mig UT!

hejhej

här kommer btw länken till torsdagens ol träning.. välj mig så simuleras mina vägval. får kopiera ut den..

http://motionsorientering.se.dogmeat.kontrollpanelen.se/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=2&kieli=se

träningen

hejhej, igår var det som sagt ok tyr träning. tog hojjen bort till sanbäckstjärn..tog väl omkring 20-25minuter dit..plus att jag cyklade fel och fick stanna en fokuserad orienterare för att fråga om hjälpen.. :p
menmen, det var en inte så värst lång bana  (omkring 3,5km) men kännde att det nog skulle bli lite för mycket att hoppa på den nästan 7km långa banan på första orinteringsträningen på väldigt länge..
det gick iaf bra kom i mål efter ca 35min vilket inte är någon kanon tid direkt..men jag är nöjd, mina fotleder var rejält trötta efteråt!
skulle rita in mina vägval, men det har inte kommit ut ännu, så jag får länka det senare hit..!

nu skall jag fortsätta med en oerhört tråkig fredagskväll med singing bee..

weeeh!

så jäkla gött klarade mattetvå tentan fick dessutom en 4:a på den :) nu skall det firas med en GB glass !!

made my day!

och halv 6 ikväll är det ol-träning med ok tyr, viken dag detta är!

köss

dålig karaktär

hejhej

idag har jag inte gjort någonting vettigt överhuvudtaget.. :S är skit nervös för matte resultatet..hade varit guld att slippa en omtänta i juni!
så jag har inte pluggat det jag hoppats alls, loggar helatiden in för att kolla om resultatet har kommit upp..går inte att koncentrera sig alls!

uuuussschhh!!

träningsläger i varberg

hejhej, har inte varit speciellt bra med uppdateringar denna påskhelg, men jag har såklart ett mycket bra skäl till varför =)
På skärtorsdagen tog jag en buss ifrån karlstad ner till göteborg, där jag blev upphämtad av pappa bella och hoffström. vi bilade vidare ner emot varberg, där helgens aktiviteter har ägt rum.
Strömstad löparklubb har sedan många år tillbaka haft ett årligt träningsläger på¨just påskhelgen och så även i år.
När vi kom ner var det till att handla mat för helgen och snabbt trycka i sig någon form av energi, i mitt fall en couscos sallad!
Första träningspasset var kl 19.00 på ett tämligen disigt apelviken i varberg..det var 1000metare som gällde..
gick inte värstans bra för mig men görde ändå 4/5 så jag är nöjd..de riktigt snabba killarna och tjejerna körde många fler.. :D
Kvällen blev tidig och jag somnade snabbt i en hel fräch hotellägenhet som jag delade med bella, sofia och elin.
Fredagsmorgonen började kl 07:00 med gröt och macka till frukost..första passet var kl 09:00 och det var då "lugn morgon jogg" på schemat. jag och marie knatade rund en kanske 5-6 km lång sträcka som bla gick runt varbergs fästning. efter duch och energiintag i form av köttfärssås som mamma gjort  och nykokt pasta var det fredagens andra pass som skulle utföras "tröskelpass" eller "stege"..Uppvärminingen till slingan där vi skulle hålla till höll på att ta död på mig..massor med uppför och alla verkade ha super pigga ben (förutom jag :p)..
själva trappträningen var grymt jobbig men väldigt kul =) vi körde 90sek frammåt, stannade i 30sek vände håll och körde 60sek tillbaka vilade 30sek, vände igen och körde 30sek åt det "riktiga" håller igen.. 5 sådanna upprepningar körde jag, några körde fler och elit gruppen körde en annna form av trappan
Kvällen bjöd på Bowling. jag maccan, gabbe och ludde på en bana. jag kom 2:a och 3:a men 3:a totalt.. maccan vann (typiskt)!
Lördagmorgon upp kl 07:00 (ingen sovmorgon direkt), kl 09:00 kördes dagensträningspass igång, långdistans.. jag sofia och elin körde i en timma, vilket är okej. jag hade tänkt köra längre, men fötterna började protestera i form av värkande blåsor. em träningspass var Lagtävling (del 1) mitt lag, lag 2 bestod av mig, carina, micke, hellman och simon.
Det var olika "stationer/övningar" typ peggen i glaset., memory, pussel, blindbock´..osv man skulle klara sina stationer på max 1,5min annars fick man en straffrunda utöver en runda man var tvungen att göra emellan varje "station" sjukt jobbigt! vårat lag kom på en ganska så bra 3:de plac..vi fick väldigt många straffrundor.. :P
på kvällen sen var det lagtävling del 2 med frågesport och charader..jättekul! jag och simon var allt ifrån "blinda hönor" till "4 bugg och en coca-cola" totalt kom vi iaf på en 2:palc :D
efter robinsson samlades vi "äldre ungdommar" och skrattade fram till sent på kvällen...
sista passet blev en jacktstart på 3km runt apelviken typ..skitjobbigt men så värt varje steg när man kom i mål och visste o kände att man faktist orkat genomföra 6 pass på 4 dagar :D

nu skall jag ut och kolla i växthuset vad mamma planterat! hejsvejs!

oooho

hela karlstad jublar, och färjestads alla fans hörs över hela karlstad! ... (frölunda chalalala..)

packa

Blev lite mycket att göra igår med både tvätt och miljökemin, så jag fick spara packandet och matsäcksgörandet till idag..
blev en couscos sallad, som jag tror blir mycket god! :)
men nu har jag juh packningen kvar, och det får inte bli för mycket..måste juh bära på alltning hela vägen ner till Gbg och sen såsmåning om Std..

hejhej


förberedelser

hejhej!

idag är det till att "preppa" som jag hade sagt om jag jobbat kvar på QSRS..vilket jag inte gör, men jag säger så iaf.. :)
preppa betyder ialla fall att förbereda.
på torsdag förmiddag drar jag söderut till Varberg, eller först till Gbg där jag blir upplockad av syrran och pappi, sen Varberg. otränade jag skall på träningsläger..oohh yes! så nu måste jag packa iordning alla träningskläder som jag desutom behöver tvätta..de har inte blivit tvättade på ett tag ( bara vädrade :P ) Sedan bör jag röja undan alla kläder och saker..mycket trevligare att komma tillbaka till en fin och städad lägenhet än en som inte är det..

iaf, har mycket att stå i..plus att jag har ett seminarium i miljlkemin imorgon om metlybromid.. :S what is that? ( fråga mig om ett par timmar, då kan jat)

måste ladda ipoden också, och fixa en matsäck för resan..

precis anmält mig till höstens två kurser på vardera 15p.. kul att h slutprov i de? BIG NONO..
blir iaf Industriella energisystem och värme- och strömningslära..låter halv sköj, men vi skall troligtvis ha ett par jätte duktiga lärare =)

hejhej

ps, sola i karlstad är här för att stanna! ds.

Grattis

Idag klarade syrran teoriprovet för körkortet!! oho! stort grattis syrran, nu är det bara uppkörningen kvar!

Våren är på väg det känns i hela kroppen, idag blev det härliga sommar skor och legins!
skall bli skönt nu när kvällarna är ljusare längre och när man kan ha fönstrena öppna och vakna till fågelkvitter..

imorgon är boken fundamentals of thermal flui-science påväg till min brevlåda = äntligen! , kursen började juh förra veckan och tentan är den 24, alltså om inte alls många veckor.



sorry, du hamnade visst på sniskan.. :P

morbror

hej!
Såg när jag kommit hem att jag fått en länk skickad till mig av min morbror mattias..
check it out!



Mycket imponerande tycker iaf jag..

f*n

hejhej!

var rejält trött i morse men segade mig ändå upp för att hinna i tid till skolan. när jag väl kommer hit utt möter jag min föreläsare/lärare med sin matlåda i handen (hon var alltså påväg för att äta lunch) blev lite rädd att jag missat helt när jag började och trodde att jag missat dagens lektion helt..gick och kollad schemat och såg till min "fasa" att jag var två hela timmar för tidig...! fyy! ute är det värdens vårväder vilket betydet att jag kunnde ha cyklat hit idag..
är förbannad på mig själv över att jag inte kollade schemat mer nogrannt! menmen shit happens

känner att huvudvärken är påväg också..

nä nu skall jag slösurfa! hejhej

bilder

Hej

Först vill jag efterlysa min vän Emelie av någon anledning svarar hon varken på sin blogg eller på fejjan..tycker inte om det, är allting okej? lever du fortfarane? om du läser kan du väl iaf ge mig något tecken på att du mår bra?

Helgens bilder (några utan dem iaf) finns på jonatans blogg mina bilder kommer.. =)

hejhej

vårväder!

tjo, igår fredag entrade jontee bostaden på sommarro. började förfesta lite grann och efter ett tag kom det polare till henrik, inga av mina polare dök dock upp.. :( men iaf det var skit kul! drog in till stan runt halv 12 och jag o jonte shakade loss på arenas dansgolv! :D mycket svettig, men sååå kul!
idag lördag börjad med en sovmorgon för grabbarna, medans jag rödje undan ifrån gårdagen. vid två tiden hade frukost intagits (för ett tag bra tagsedan) och vi bestämde oss för att ta den numera "klassiska" rutten runt flygfältet och mariebergsskogen. underbar promenad på en 2,5 timmar! blev en del kort tagna, dock inte så många med min kamera..skall försöka knycka jontes och lägga upp senare!
nu blir det snart "sushimaking" tills ikväll då det är ett nytt avsnitt av Robinsson :D

hejhej

happ

igår tyckte jag att våren var påväg för att det bland annat var grussopat uppe på universitetet..men idag kom det svar på varför det var sopat..Kungen och Drottning Silvia kom på besök till Karlstad och Universitetet..
Som den sanne royalist man är så stannade jag så klart kvar en stund i solen utanför skolan och inväntade Kungen o Drottningens transport emellan huvudbyggnaden o hus 21..

när jag kom hem så började jag städa, dels för att det var stökigt/smutsig och dels för att besök juh kommer till helgen..när jag damsög under sängen sträckte jag ut armen för att plocka upp en cdskiva som rammlat ner..skull jag inte gjort..sträckte axelmuskeln rejält, allting började snurra jag började må illa och jag kände att jag strax skulle komma att svimma..extremt otrevligt..rusade in på toa och ledade efet zon för lite smärtlindring men hittade bara tigerbalsam, tog det och la mig raklång i soffan och bara andades djupt för att inte svimma..sen fick jag massera axeln som nu gör helt jävulskt ont.. :( städningen får henrik ta över nu..

vårväder utanför dörren är det också..´min planerade löpning idag får vänta tills imorgon..skall försöka mig på en promenad dock..

hejhej

RSS 2.0