tisdag och onsdag

Tjo! Nu är jag framme och här kommer äventyret "so far"
Tisdag: Går upp tidigt, packar, städar och tvättar. Vid 12.30 blir jag upphämtad av Johan och Ida och vi möter upp Jens på Teachers för en lite lunch tillsammans. Kommer iväg något sent ifrån Teatchers och väl nere i stan hade jag några bankärenden att göra innan tåget skulle gå..Vilket jag tyckte mig hinna med..Väl inne på banken är det kö..skräll?! Och en sådan där gammal sur kärring klagar på bankdamen att hon då ALLTID blir så dåligt bemött av bankdamen, denna ursäktar sig och menar på att det då rakt inte är meningen om hon uppträtt otrevligt. Då surtanten lämnar banken och det skall bli min tur är bankdamen så förbannad på surtanten att hon är tvungen att kolla upp vilken/vilka dagar hon betjänat kärringen innan..vilket visar sig inte vara en enda. högt, så att alla i väntrummet kan höra säger hon "sådant här blir man juh bara så förbannad på, Anklagar mig för att alltid ha ett dåligt bemötande och så har jag aldrig betjänat henne innan"..tiden går..och så äntligen är det min tur..Men när jag och johan äntligen kommer till tågstationen så rullar tåget sakta men säkert ut ifrån perrongen. Jaha! Blev till att beställa en ny biljett ner till Göteborg, sms:a Pernilla om att jag blivit försenad och sedan slå ihjäl två timmar på Monikas jobb. Väl i Göteborg ett par timmar senare blev jag upphämtad av Pernilla och vi gick ut och åt jättegod mat tillsammans.MYS!!
Onsdag: Upp tidigt, 05:20. Jag och Pernilla åt gröt tillsammans och efter det sa jag hejdå och gick bort till flygbussarna. På Landvetter var det själv incheckning som gällde och som "vanligt" var det någonting som strulade..först hittade jag inte vilket nr jag skulle trycka in i så jag fick snällt ställa mig i "jag har en fråga-kön" När jag rett ut vilket nr som skulle knappas in kom nästa problem, adressen till Emelie (som jag redan skrivit ner och skickat in) skulle fyllas i..den hade inte jag..så jag fick ringa och väcka mamma på morgonkvisten och be henne kolla. Efter det flöt dock allting på ganska smidigt tycker jag. Flyget till Arlanda var i tid och det var ganska enkelt att hitta till Chicago gaten. Flygturen gick fort, jag hann med att se två filmer (Black Swan och Megamind) läste typ tre kapitel i TrueBlood, två dagstidningar och spelade X antal omgångar av Caveman. Bytet I Chicago till Indianapolis gick bra, det som var läskigast var som vanligt gränskontrollen där det ställs en massa frågor om vart man skall och vem man är. På ovan engelska och nervös som tusan gjorde jag nog inte något större intryck på den amerikanska gränsvakten som såg lite skeptisk ut :P Men jag kom in! :D Efter lite letande, smsande och ringande hittade jag och Ryan varandra och vi åkte ca 45minuter (jag trodde det var två timmar innan) med bil till Greencastle och DePaw University. Här är det jättemysigt och stort, men det är jag klart ensam om att tycka..tydligen ett litet Campus för att vara Amerika. När jag kom hit så kollade vi runt lite på Campus och sedan drog vi och käkade innan vi drog iväg på en debatt skolan hade ordnat med bland annat Wikipedias Grundare som debattör. Intressant och så fruktansvärt olikt Sverige. Här köades det för att få vara med i debatten och ställa smarta frågor. Hade ALDRIG hänt hemma, på sin hjöd..kanske.. att någon lärare eller annan representativ student skulle kunna ställa max en fråga. men inte mer! Iaf var det mycket intressant ämne som de debatterade om, nämligen internets påverkan på vårt dagliga liv. En professor menade att det är skadligt med mycket intryck och mycket hoppande fram och tillbaka mellan sajter tex. då hjärnan aldrig får fokusera djupt på någonting..och enligt honom lär man då hjärnan att stänga ute allting tillslut. De pratade om källan till information. Att information kan hämtas precis överallt, exempelvis på Wikipedia men vad finns bakom..och sådana saker.
Nu sitter Emelie och läser i en bok om feminism som hon måste ha läst ut tills imorgon och jag sitter i sängen mittemot och dricker en stor kopp svart te. Hade jag någon liten bekymrande tanke på vad jag skulle ägna dagarna åt medans Emelie är i skolan så har jag definitivt löst det. I huset dör hon bor finns löpband, cykel och crosstrainer. Runt huset finns en 400m löparbana och runt om på Capus finns det faktiskt trottoarer som det går att springa på.
morgondagens "schema"
0900 frukost
1000 träning
1200 lunch med Emelie
1400 träning
1700 hänga med Emelie
Blir nog ett cykelpass och ett snabbdistanspass imorgon..beror lie på vädret också. Dagen idag har varit kul :D
Saknar er! pok

tisdag

Nu är det nära! Skall strax börja packandet..måste bara skicka lite mail först :)
Lunch blir det på stan med Johan innan jag hoppas på tåget ner emot Göteborg!

pok

måndag

hej alla!

Igår kväll och idag har varit plågsamma, jag är nervös! Tjejen som rest runt halva jorden ensam är nervös för en kort trip till usa..börjar nog bli lite degig i hjärnan. Fast jag har mest separationsångest, dagarna har varit så fulla med roliga grejer den senaste tiden och jag är rädd att allt det skall försvinna. Vet att det inte kommer bli så, men det vill inte huvudet riktigt vara med på. 
nog om det.

Ikväll blir det mycket kul bland annat Tyrgympan :) 
Snart skall jag dock hem och göra lite lunchmat.

pok

söndag

tjo!

Helgen har varit bäst, precis som vanligt! Vilken tur jag har som har underbara människor runt mig jämt hela tiden :)
På tisdag drar jag bort ifrån aprilväder och slask mot ett vårigt och grönt usa. längtar så!
Packa har jag inte gjort ännu, det får vänta tills imorgon. Ingen idé att göra det nu iaf för då kommer jag hinna ändra mig och packa om minst 4 gånger innan tisdag :P
Skall dra iväg världens längsta beställning med grejer jag skall köpa både till mig och andra också, hoppas att allting kommer fram!

Helgens träning har bestått av kig i fredags; en snabb sprintbana på 3km. på lördag hade jag tänkt mig ett långpass på 90min men det slutade med knappa milen då mitt knä!! började göra ont..efter lite stretchning släppte det dock och jag beslutade mig för att köra ett intervallpass på eftermiddagen för att känna om knät släppt eller fortfarande gjorde ont. under intervallerna konstaterade jag iaf att det inte längre kändes i knät utan nu i skinkan!! happ, hem och stretcha ordentligt efter passet. idag var det Tour Tyr på kilene, jag hann med att springa 2/3 banor (4,5 plus 4,7km) hade enkelt kunnat kört den sista också, men det fanns inte tid och det var nog bra för mig att vila lite då jag varit förkyld. Vad blev mitt konstaterande då, jo min kropp kräver seriös stretchning efter varje! pass..något jag inte varit så bra på denna veckan..menmen

nu skall vi handla och sedan blir det söndagsmys till mästarnas mästare som börjar idag igen, gott!


vår!!

tjo!

Det är vår, på riktigt. plusgrader ute och fåglar som kvittrar i träden. Det skall njutas av med ett gött långpass med grabbarna grus.

pok

torsdag em

hejhej!

Dagen idag har gått upp, ner och sedan upp igen! nu känns förkylningen inte alls så jobbig som den gjorde vid 10tiden idag, gött!
Sittter hemma hos jens oh ida och har precis fått lära mig att spela ett zoombie spel..svårt men ganska kul..en stund iaf :) Blev fika efteråt, kaffe och semla!
Träningen idag hoppar jag över i ett sista försök att ta hand om min förkylning, vilket jag själv tycker jag är ganska bra på..eller?

veckans nya reviderade träningsplanering ser ut som följer;
mån: löpning och tyrgympa
tis: träna med tyr
ons kylklampen
tor: vila
fre: kig och löpning med ida
lör: långpass
sön: tour tyr

pok

torsdag

Hejsanhoppsan!

hur går det då med förkylningen? jo efter att ha sovit bort precis hela dagen igår vaknade jag utvilad (vem kunde tro det?) och..inte lika täppt i näsan. Beslöt mig för att åka iväg och springa finalen av kylklampen också. 
Finalen gick bra, jag gick ut som trea med 1minut upp till 2an Maria. Mötte henne påväg in emot kontroll 5 och var överlycklig, men väl medveten om att jag aldrig skulle orka springa i samma tempo resten av banan, vilket jag inte gjorde heller. Imål var jag iaf tvåa då maria brytit, kul för mig men mindre kul för henne. 

Idag är näsan ganska bra, inte värre än igår iaf. kurerar med ipren, Quilla och..hör och häpna..nässpray! Min stora fobi för nässpray är litelite botad :)

nu väntar jag på att varmvattenbredaren som skall simulera fjärrvärmenätet skall komma upp i rätt tepmeratur. tråkigt!

pok

15:e bilden: En person som du vill vara med.


Världens bästa Em. På onsdag ser jag min tjej igen :)

14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.



En bild på mig och emelie i vårt allra bästa försök till att vara snygga!..Tycker ändå vi lyckas ganska bra?!

bakslag?!

Tjo!

idag är jag sur, vaknade igår av att min näsa inte var helt okej..men tyckte ändå att det inte var så farligt. Vaknade i morse och näsan var helt borta. Det rinner snor och jag låter jätteförkyld. MEN, jag har inte ont i halsen och mitt snor är inte grönt...thanks!
Stod dock över morgonens KIG träning och satsar krutet på kvällens kylklampsfinal i Deje.
En annan positiv sak är att jag igår lyckades knipa en startplats i Göteborgsvarvet tävlandes för Gbg-energi :)

nu skall jag knalla till skolan strax. 
pok

13:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

Det finns många som alltid ställer upp, men det finns en tjej som tillsammans med sin sambo som ALLTID finns där för mig och många andra. <3



Tisdag

Tjo!

Tisdag idag, gött! Snart helg igen!?
Ledig i dagarna två nu, skönt men samtidigt inte helt optimalt..men vad skall man göra när det inte finns grejer så att vi alla kan göra våra försök samtidigt. Försöker iaf utnyttja dagarna med att fixa och trixa i lägenheten, träna och njuta av ledig tid.
Veckan ser ut att bli lagom tung med mycket inslag av träning, såhär hade jag tänkt det

må: löpning innan gympan 60min + Tyrgympan
tis: Träna med Tyr
ons: KIG träning på fm + kylklampen på em
tor: Våxnäsintervaller
fre: KIG träning på fm + löpning på em med ida 5km?!
lör: Vila
sön: långpass 15-20km

Måndagen blev som det var tänkt, eller ja nästan..sprang 50minuter isf 60..men det är inte så noga :)
nu måste jag diska och sedan bära grejer upp och ner från förråd.

pok

12:e bilden: En bild på din vardag.

Här borde jag juh ha en bild på mig och mikaela sittandes i vårt lilla torktummlar rum..men jag har juh ingen sådan bild :(
Det blir istället en bild på mig och farsan ute på en löptur efter som träningen precis som torktumlingen är en stor del utav mitt liv :P


Sörmon i höstas

pok

helgen

Hejsanoppsan!

Helgen har varit fantastisk och spenderats tillsammans med människor jag tycker mycket om.
på fredagen åkte jag, ida, jens och johan ner till Kragenäs utanför tanum. Vilken mysig plats! Vi spenderade hela helgen där tillsammans med att spela spel, laga mat, gra utflykter ch springa orustkaveln. 
Lödagsmorgonen blev det uppgång ganska tidigt, starten på kaveln var kl 11 och det var jag som skulle springa första sträckan..nervöst! Verkar som att jag blir mer och mer nervös för varje tävling nu!?
Iaf, det gick bra jag gjorde inga strora misstag men heller inget perfekt lopp. Växlade ut til johan ett par minuter efter ida som hade raketer under sulorna.  :)
Johan tog ikapp någon minut på jens på sin sträcka och vid växling var vi någon minut mindre efter. Kortsträckan gick ganska bra för min del, ett fåligt vägval till 5an men annars är jag nöjd. Vid växling var vi 5minuter efter idag och jens. Johan sprang på som tusan och imål var vi bara 3minuter efter. En andra plats på min förta tävling för Tyr, helt okej..men såklart hade det varit roligare att vinna.
Em spenderades inne i Fjällbacka med galet vackert västkust väder, strålande sol och nästa helt vindstilla. Vi åt vår matsäck och vandrade sedan upp till kungsklyftan (helvetesgapet) tog oändligt många kort och njöt av den fina utsikten på toppen. 
På söndagen var det dags att starta ännu ett äventyr, bestigning av björnerödspiggen (bohusläns högsta topp) 222möh. Det var en fin tur upp, det braiga vädret gjorde det enkelt att se långt in i norge och långt ut över havet. Efter turen åkte vi hem till seläter och åt mat med mamma, pappa och bella. MYS!
Tack för helgen <3

bilder som mamma tagit med sin telefon kommer här;


bella och pappa


moi


Jag och Ida


Oss; Ida, jens, jag och johan


Bella och jag.

pok

11:e bilden: En person du kan berätta allt för.



Det finns ett par personer som jag vet att jag kan berätta allting för, en utav dem är Eva. Min pingla, snart får vi allt ta os ses igen! Och visst kan man inte annat än bli tokkär i hennes underbara lilla Samuel!?

10:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv



En konstig tid i mitt liv var när jag gick upp 10kg. ingen kul tid i mitt liv..men en erfarenhet rikare. Och jag vet hur hur bra jag mår när jag får träna, otroligt hur någonting så "enkelt" kan påverka människan. här på bilden är jag i kambodja och lever livet :)

9:e bilden: Någon i din släkt.



En bild på världens bästa mormor! här julen 09 tar hon bestämt emot julklapparna ifrån tomten jonny, och är sedan ultraseg med att öppna sina julklappar och vill helst spara dem till någonannan dag :P

fredag

Tjo!

Födelssedagsmiddagen igår var mycket god och trevlig, kul! :)
blev ett 2mils pass innan och det kändes inte allt för jobbigt!
Nu blir det träning med KIG sedan handling av käk och tillslut resa ner emot kusten vid 12-13 tiden.

pok

8:e bilden: En person som du saknar.



Ett självklart val! Min soulmate Emelie. You and me always <3

tordag

Tjo!

Idag är det juh torsdag och det brukar vissa veckor innebära träning i våxnäshallen, men inte idag därför att idag är det en speciell dag nämligen Monikas födelsedag och det måste juh såklart firas :)
Därför blir det utomhus löpträning istället, skall se om jag inte kan lura med mig Ida på en tur!
Imorgon åker jag iväg till kusten men Ida, jens och johan. Vi skall springa orutskaveln och jag är taggad. Detta är en seger som bara måste ske. :)
Blir en tur förbi Strömstad också för att hälsa på seläter lite.

nu skall jag koppla ur exjobbet och knalla hemåt i det fina vårvädret!

pok

svar

pappa, det är ett program som heter labview..grafisk programering. Vi fick lösa problemet genom att jag manuellt får stänga av och sätta igång grejer, inte helt optimalt..men nu står jag iaf inte still längre.

7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.



En bild ifrån min Asienresa. Här mediterandes i Ninas mycket stajlish thaihatt. Gött brun man var där! Vet inte om jag fann något inre lugn direkt ser inte ut så på bildserien som följer efter den här bilden iaf.

booelsk algebra.. fortsättning

tjo!

ja du, nu har det gått 6h sedan jag och lars började vårt programerande, vid lunch joinade lena. Tyvärr har det inte hjälpt :P vi är körda! killen som kan programvaran är hemma sjuk..går nog hem snart..!

pok


6:e bilden: En bild på en vän du inte varit med på länge.



Det blir min favorit tjej ute på Koster nämligen Agnes! jag saknar dig så mycket <3

booelsk algebra

Tjo!

Vad har man gjort de 3h?? klurat på hur tusan programeringen av torktumlaren skall gå till.."det är juh enkelt, det handlar juh bara om booelsk algebra" .. 


5:e bilden: En gammal bild på dig själv.



Alltid träning i tanken, löpning var redan en favorit sport vid 2-3års ålder!?

måndag

Tjo!

Ledig idag ifrån skolan, gött! :) Flyttar upp alla mina grejer från förrådet just nu eftersom bella har valt att lämna mig..lite bra är det nog ändå.
Helgen gick fort och spenderades hemma hos Ida och Jens men en massa god mat och bakverk. Såklart blev det melodifestivalen i lördags och jag konstaterade att min favorit inte gick till finalen den här gången heller..har det någonsin hänt?
ikväll är det Tyrgympan, bästa tänkbara starten på veckan!

Men nu måste jag fortsätta så att jag någongång blir färdig med detta eviga kånkande.

pok

4:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.



Ett självklart val! Johan du är så snäll och go, utan dig hade det nog inte blivit något vasalopp..inte under 9timmar med säkerhet.

3:e bilden: En bild på någon i din familj.



Det fick bli en bild på två skönheter, systeryster och mami. Bilden är ifrån sensommaren förra året på The Cod.

2:a bilden: En bild från i somras.



En utav sommarens höjdpunkter var Lars Winnerbäckkonserten på siljevi i Grebbestad med mamma, pappa, bella och vincent. Före konserten körde vi lite skönt brygghäng i Grebbestad småbåtshamn men bullar och kaffe.

1:a bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

Ja, det får bli en bild ifrån Sälenveckan. Där jag verkligen hade det härligt.




fotorace

Tjo!
Hittade en liknande lista som den min gamla klasskamrat Malin lagt upp, tror det är samma lista men lite omorganiserad. Så jag tänkte att detta kanske kunda vara en rolig grej!? En ny bild per dag är väl en god idé?
Hoppas på att några av er som läser känner igen er :)

1:a bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
2:a bilden: En bild från i somras.
3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv
11:e bilden: En person du kan berätta allt för.
12:e bilden: En bild på din vardag.
13:e bilden: .En person som alltid ställer upp för dig.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
16:e bilden: En bild på dig själv.
17:e bilden: En ovanlig bild.
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg.
20:e bilden: En bild på dina närmaste.
21:e bilden: Du och någon klasskompis
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.
23:e bilden: En bild på dig själv.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
pok

torsdag

Hejsan!

lovade juh faktiskt mikan att det skulle komma ett långt inlägg igår..vilket det inte gjorde..så jag antar att det blir till att knata ihop ett nu. 
igår var det näst sista kylklampen för denna vinter. Det gick verkligen inte alls bra. Men det var bra träning och jag kände mig lätt i löpsteget på de snabba partierna. Antagligen var det därför det gick så dåligt..sprang alldeles för fort och glömde orientera på vissa sträckor. Började faktiskt skratta åt mig själv när jag insåg hur fel jag var vid ett par tillfällen.
Vädret ute är bara för tråkigt! idag skall det komma mängder utav snö enligt mikan. Jag gillar inte när vädret blir ett mellanting som det är nu. Antingen får det vara snö och kallt eller barmark och varmt. inte snö/slask och varmt ena dagen och snö/slask och kallt andra dagen.
Idag blir det en heldag i labbet, skall försöka hinna med 4 maskiner, får se om vi lyckas med den bedriften. ikväll skall jag nog faktiskt till våxnäshallen och köra lite intervaller med Tyr. Såg att det skulle bli stenhård träning så antagligen dör jag lite ikväll.
Vad kan jag mer fylla ut detta inlägg med?
Jo kanske mina stora förväntningar på usa resan!? Reser den 30mars ganska tidigt på morgonen tror det var vid 8-9tiden och blir borta tills 9-10april tar juh typ en hel dag bara att resa dit och hem. Det skall bli så sjukt roligt att få träffa min Em och alla hennes amerikanska vänner som jag sett på bild och hört många historier om. och såklart att träffa Ryan, som jag inte heller sett sen i sommras. Ta mig dit nu!

Nä nu måste jag börja göra lite nytta här borta!

pok



onsdag

Tjo!

Matlagningen igår gick jättebra och det blev en hel del över, vilket välkomnas som matlådor :)
just nu tvättar jag, 4 maskiner blev det med svettiga träningskläder och div andra smutsiga kläder. Skall bli gött när det är färdigt.
Efter tvätten blir det städning, det var inte igår direkt. Skall gå igenom förråden också så att bella och jag vet vad hon kan ta med sig till sin lägenhet..

pok

hemgång

Tjo!

Nu blir det strax hemgång, härliga tider med andra ord :)
Men först skall jag vakna upp ur semelkoman och injustera ventilationen i mitt och mikans lilla experimentrum. 
Ikväll skall jag och johan laga mat till alla de tyrar som vill ha, tisdagskock idag det är jag.

pok

veckan i bilder

Tjo! Tänkte kanske att det kunde vara kul att visa lite bilder på veckan i sälen, så här kommer det;


jag på tur.


Monika strålade ikapp med det underbara vädret.


Såhär ser farstsällning ut..eller?


Fika paus i Vålbrändan


På tur med tre härliga tjejer! Elisabet, Monika och Ida.


Vackra landskap!


Ida och Jens hittade ett lutande soldäck


Sälenfjällen tidigt tidigt på morgonen


Nervös!


Rolf langar dricka till Johan


Jippi!


Hökberg, inte många km kvar nu!


HoppHopp som en kanin, eller Emil?


Moraparken ca 1,5km kvar, hejjahejja!


Mora! Äntligen framme var det nog inte bara jag som tänkte..

Lite tider,
jag: 08.58.44
Pappa: 09:18:11
hazze: 08:54:28
johan: 05:04:38
David: 05:19:35
Johannes: 06:41:08

pok

måndag

Hallå! Idag är det måndag igen, vart tar tiden vägen egentligen? Har varit i labbet sedan 0830 och nu 1h senare körs äntligen första tvättmaskinen igång för att blöta den tvätt som skall torkas. Härligt när folk är och pillar i våra grejer så att trasor försvinner och hamnar på mystiska ställen.. Men, jag hittade dem allt till slut :) Ikväll blir det Tyrgympan och det skall bli jättekul! På lördag kommer mamma och pappa upp för att hjälpa bella med flytten skall bli kul att träffa dem, speciellt mamma som jag inte sett på länge nu. pok

veckan

Hejsan! Har nu varit en hel vecka i sälenfjällen. Imorgon efter Vasaloppet åker vi ner emot karlstad igen och vardagen är åter ett faktum. Denna veckan har varit helt fantastisk! Det har varit bra väder, skidorna har gått som raketer i spåren, Stämningen och mysfaktorn har varit på topp! Jag är så tacksam över att ha fått möjligheten att kunna vara med fam Wikström här uppe. De sista dagarna här nu har det och är det stort fokus på Johans vasalopp som är imorgon. Han siktar på en tid under 5 timmar och laddar med pasta flera gånger om dagen. För min del har veckan bestått av underbar skidåkning i fantastisk terräng och med otroligt gott sällskap. Detta är så bra! Hoppas ni därhemma mår lika gott som oss. pok

Helgen

Hejsan! Här kommer helgens äventyr; Fredag, nerverna är än så länge innaför kroppen. Packar i ordning allting efter min mega långa packningslista. Gör rent skidorna under övervakning av johan och känner att jag nog strax börjar bli redo för att åka de 9milen. lördag, mikan kommer och ringer på dörren vid 10 tiden. Pappa messar att vägarna genom Dalsland är dåliga och att de ligger typ en timma efter tidsplaneringen. Mikan och jag drar efter en stund ner tillGrums där vi skulle mötas och hinner en snabb sväng in på godisaffären där. Mina nerver är inte lugna men ändå helt okej. För mig är det ovant att bli ordentligt nervös, lite blir jag ofta innan tävlingar men riktigt ordentligt nervös är väldigt sällan jag blir. Vid halv 12 rullar vår minibuss in på Rast i Grums och alla SLKare springer in för att bänka sig framför skidVM tillsammans för min del med en tallrik spagetti och köttfärssås. Vi kommer iaf iväg och upp till Sälen efter ett par timmar och hämtar där upp våra nummelappar och köper lite andra nödvändigheter. Fortsätter upp till Långflon där vi skulle övernatta. Det var nu psykkriget började. usch! Jag blev bara mer och mer nervös och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. MEn lite roligt var det ändå när resten av gänget sitter inne i tvrummet med varsin wiskey/jäger och snackar om sina dåliga och orytmiska hjärtan. :P Somnade iaf och blev väckt 03.50 av mitt alarm. Upp och hoppa! Tryckte i mig enormt mycket frulle, bäst att ladda ordentligt. Nervositeten var som bortblåst och det enda som ekade i skallen var, du klarar detta!, du skall till mora michelle! loppet; Första backen, ett helvete. inte för att det var speciellt jobbigt utan för att det var så otroligt mycket folk. Det tog lixom aldrig slut. placerade pappa precis bakom mig och vi gick sakta sakta upp för backen. första milen gick på 1.25 tror jag....fy fasen vad långsamt! Vid 2mil fick jag en svacka, ryggen började göra ont och armarna kändes helt borta. Rutinerad som jag är började jag boxa bort elaka tankar och stretcha ryggen så som mikans sambo lärt mig. sakta sakta släppte det. Jag började känna mig starkare och starkare. kilometrarna växte under skidorna och huvudet blev om än ännu mer fokuserad på uppgiften; att komma till Mora. Vid Evertsberg stod Johan och hejjade så jag och pappa stannade och pustade ut lite medans motivationen steg. Tyvärr började pappa bli sliten, han orkade inte hänga med mig längre och ett par km innan hökberg sa han till mig att "michelle, nu tittar inte du bakåt något mer utan nu kör du bara" först tvekade jag, jag ville så gärna under 9timmar men ville heller inte lämna min käre far. men efter en snabb övervägning valde jag ändå att köra och det gjorde jag. Kroppen var trött men absolut inte sliten och det kändes så jäkla bra att känna att orken fanns de sista 3milen. lyckades stänga av klockan så jag hade ingen koll på tiden. Men tänkte att jag kör på så får vi se vad tiden blir. orkade spurta litelite och konstaterade imål att jag nog åkt på exakt 9timmar. smsade och ringde till mamma och hon bekräftade tiden som blev 08:58:44. Fantastiskt nöjd!!! Tack till er som på någotvis hjälpte mig under banan oavsett om ni var där eller inte för jag kan lova att man hinner tänka en hel del på 9timmar i skidspåret. :) pok

tisdag

Tjo! Skall försöka mig på en liten berättelse utav helgens äventyr imorgon, men just nu blir det tisdagsmys! pok

RSS 2.0