måndag

hejsan!

sorry för dålig uppdatering, finns inte tillräkligt med timmar ibland. Deadline för exjobbet är ikväll 23.59. Skall bli otroligt skönt när det är inskickat, även om det kommer en komplettering om ett par dagar..men då är huvuddragen gjorda och jag hoppas innerligt att jag varit såpass nogrann att jag inte får massvis att ändra. Helgen var bra, lördagen var full med orientering och grillning på åsunda. Söndagen var lugn, precis vad  jag behövde. Otroligt hur det går att stressa upp sig. Bra då att kunna ta några timmar och inte göra någonting på så att lugnet och fokuseringen kommer tillbaka.

idag fyller finaste Ida år, grattis på födelsedagen! Såg hennes presenter igår och jag blev så avundsjuk, jag vill fylla år NU!



Jag längtar tills imorgon då det skall bli 24grader varmt och rapporten är inskickad :)

pok

fredag

hejsan!

gick upp lite efter 6 imorse men var inte i skolan förran kvart i nio ändå..vad är dryghetsfaktorn på det?? men jag gjorde nog lite nytta, räkningarna blev iaf betalda!
Sitter och försöker skriva så begripligt som möjligt i min rapport om jag lyckas det är ännu oklart. funderar på om jag skall skriva ut den och be någon random person läsa och se hur mycket av det jag skrivit som är begripligt.

ikväll skall jag laga hemmagjord pizza, blir spännande och se om det lyckas. :) gårdagens ol-träning i kilene var kul och det gick så galet lätt att springa, MEN hur tusan kan man tappa bort sig där det finns massvis med grejer att springa efter och läsa in sig på..kontoll nr två vill jag nog helst glömma. fann den till slut iaf efter att slumpmässigt bara löpt omkring och försökt hitta någonting tydligt att läsa på. Skulle naturligtvis bara vänt om när jag insåg att jag var vilse, men man är ju så dum och tror att man har koll på läget. "Det är juh här" "jag är juh rätt".."varför stämmer det inte..den stenen är nog inte med bara" "vilken dålig karta!" det man borde tänka är "vilse!! jag vänder om till den punkt där jag hade stenkoll"
tur att det inte alltid går sådär dåligt för då  hade jag lagt ner orienteringen för längesedan...

nu måste jag tillbaka till min exel-fil och mitt word-dokument.


Jag saknar lille Ping







pok

lugnet före stormen

Hejsan!

Jaha så var man här, jag som trodde jag var stressad imorse ser tillbaka på den tiden med saknad. Efter ett slag i nyllet har jag och min handledare insett att någonting är fel i våra mätdata..eller fel och fel..det har hänt någonting som inte går att förklara. Teorier finns men vad som är rätt gå inte att fastställa. Så Ganska mycket måste plockas bort och omformuleras då dessa väden/data inte längre platsar i rapporten. KUL!

Jag har iaf resterande dagen på mig, fredagen, helgen och hela måndag för att fixa till det. missären hemma får fortsätta vara missär..haha!
På lördag är det iaf träning med Tyr, Jukola träning. skall inte med på Jukola men det skall bli superkul att springa lite orientering på riktigt. först en prolog på 2,5km och sedan en medelbana på 4-5km.


Det är dagar som denna som jag längtar efter en avkopplande semester. tänk vad det var härligt att fara runt i Halong bay i flera dagar utan en massa stress.

Torsdag

hejsvejs!

Veckan tar så fort slut, inte alls bra. Jag har ton med saker att göra och jag vet inte riktigt hur jag skall hinna med allt. Och ändå sitter jag och bloggar...fast det är lite motiverat för jag kan inte göra någonting nu iaf på en 5-6minuter.
Gårdagen blev en bra dag fick mycket gjort och jag gick hem vid halv 5 för att klockan 5 dra utt på ett 2h och 10min långt långpass tillsammans med sandra. Vi tog totalt 19 friska karlstad kontroller av varierad svårighet. Kunde blivit 20kontroller om inte någon idiot hade ryckt upp en utav kontrollerna och kastat den i alstersån, heter den så?
Ikväll är det V65 på kilene men först är det 8h intensivt plugg.






Bjuder på lite bilder, med tanke på kommande vätternrundan, som jag tog en disig dag i mars-08 då jag cyklade runt hela staden Xian i Kina. hela den gamla staden var omringad av en hög och bred mur, som var jätteskoj att cykla på :)

ha en bra torsdag alla där ute!

tisdag

Hejsan!

Idag har det inte varit någon höjdar dag direkt, men då kanske potentialen finns att resten av veckan blir bra :) Efter frukost imorse hade jag lite tid att slå ihjäl innan det var dags att gå till skolan så jag tänkte att jag skulle kolla lite på morgontvn...såklart så somnade jag. Vaknade vid halv 12 och fattade absolut ingenting. Aja..blev lite mindre gjort idag än vad som var tänken, men nu är jag ordentligt utvilad.

Det blir ett par intensiva dagar nu, exjobbet skall bli klart och skickas in senart på måndag. Sen är det tänkt att förberedelserna inför redovisningen skall hinnas med innan vi får någon annans exjobb och förberedelserna för dess oponering börjar. Här emellan är det också inplanerat tre dagar i Mora och elitserietävlingarna där.
Sist men inte minst är det flyttplanering och flyttpackningen. Tur att det inte är sådan panik med det iaf :)

Nu skall jag göra iordning för kvällens träning och städa upp lite hemma, ligger ett par veckor efter.
pok

helgen

hejsan!

Hann inte se klart på filmen igår, det blev för sent. Men den verkar och är hittills hur bra som hellst!
I fredags var jag och johan på inflyttningskalas hos mikan, jättetrevligt. efteråt var det tänkt att vi skulle dra till båten och se när emil i klassen hade en spelning där, men det blev för sent. Tråkigt men jag tackade mig själv flera gånger på lördagen för att jag gått hem i tid.
Lördagmorgon vid 8 åkte jag och hämtade Henry som ville joina på färden ner mot uddevalla/trollhättan. hade tänkt parkera i uddevalla och åka med mor och far därifrån, men det blev trollhättan ist.
efter otaligt oflyt påvägen mellan trollhättan och göteborg med bland annat felkörning och kö kom vi fram till slottsskogen.
Jag illade iväg och hämtade min nrlapp och köpte gel till mig och pappa. Laddade med lite pasta och vatten innan jag drog bort till min start och hoppade in så att jag hamnade typ längst fram i 7ans startled.

Löppet känndes så lätt och första 5km drog jag iväg på 25min, den är iof ganska lättlöpt men ändå..ett härligt flyt helt enkelt. nästa 5km hade jag 26min på och var fortfarande klart med för en jäkligt bra tid. Efter milen började jag känna att det gjorde lite ont i magen, men det var inga större problem tyckte jag. Drog ner lite på farten mend et blev bara värre och värre och sista 6km var jättejobbiga periodvis. Är ändå ganska nöjd med min tid, men det är lite surt att tänka på vilken jättebra tid jag hade kunnat haft.




Söndagen spenderades på stela ben i skogen kring hagfors. Gick bra orienteringsmättigt fram tills halva banan där jag tydligen legat 1a, men sedan bommade jag ett par minuter på två-tre kontroller. Kom imål på en tredje plats i Ö5, inte jättekasst på stela 21km muskler.

Nu är det måndag och om precis en vecka skall exjobbet lämnas in, läskigt!
bäst att jag sätter fart.

pok

film

Hej!

helgen har varit kanoners!
En längre uppdatering får jag helt enkelt ta mig tid till imorgon. Nu är det filmtajm, skall se "the book of eli"


pok

film

Hej!

helgen har varit kanoners!
En längre uppdatering får jag helt enkelt ta mig tid till imorgon. Nu är det filmtajm, skall se "the book of eli"


pok

film

Hej!

helgen har varit kanoners!
En längre uppdatering får jag helt enkelt ta mig tid till imorgon. Nu är det filmtajm, skall se "the book of eli"


pok

nu är det fredagsmyyyyyys!

Godmorgon!
Är fortfarande hemma, kom på att jag nog behöver packa lite inför imorgon och städa upp här hemma efter som det ikväll bär av mot mikan och inflyttningsfest. Lördag morgon halv nio drar jag ner till göteborg för 21km asfaltslöpning :D 
vad skall ni göra ikväll?
pok

tordag

hejsvejs!

Vad gör ni? Jag sitter i en varm datasal och har skrivtorka..beror nog lite på att jag börjar känna mig färdig. Skulle nog egentligen behöva ha lite handledning imorgon..skall nog kila ner till min handledare och se om det inte går att flytta fram det lite.


Hoppas ni har en fin torsdag!
pok

onsdag

Tjenare!

Dagen idag har varit en bra dag. Gick till skolan klockan nio fick mycket gjort och nallade hemåt strax efter fyra. vid sextiden var det park tour värmland, idag på Gruvlyckan och den gamla sprins SM-kartan. Tyckte det gick ganska bra för mig, orkade inte direkt trycka på i ett ordentligt tempo men jag hade inte jättejätte ont i min skinkmuskel som annars spökat ordentligt för mig i ett par dagar nu.
Väl hemma igen var det "ett skepp kommer lastat med tre maskinet tvätt" så ja, det var bara till att smyga ner till källaren och sno en tvättid. vaktade mina maskiner varsamt om det nu skulle komma någon och hävda sin rätt för sin tvättid..kom inte en kotte på de 50minutrarna jag satt där nere..så när tvätten var klar och intryckt i torktumlaren gick jag upp och lagade mat ist. Den sitter jag och mumsar på nu, köttfärssås och makisar.

Imorgon skall jag, hör och häpna, på en intervju..hoppas det går bra :)
På kvällen är det V65 här uppe på Krp, skall bli gööör sköööj. När ni, nu tror jag allt maten blir kall och tvätten är nog faktiskt torr.

Men, innan jag slänger in handuken och trycker på "publicera" så vill jag Gratulera EMELIE, min bästa vän i alla lägen, hon har nämligen idag avslutat sitt tredje år (junior year) på Depauw University. Du är bäst!



pok

23:e bilden: En bild på dig själv.



Grebbestad, Grönemad tidig vår när solen är påväg ner.

music

Tjo!

Har fått mycket ny inspiration för exjobbet efter en timmas möte tillsammans med min handledare, han är verkligen bara bäst!
nu laddar jag med bra musik ifrån Sibel.



pok

lördag plus söndag

Tjo!

Helgen har tillbringarts i skogen utanför Örebro. Det var en två dagars tävling som hette närkedubbeln som var på tapeten. jag gjorde väl inte så bra ifrån mig..men jag är nöjd ändå. Jag är inte bättre än såhär helt enkelt. Lika bra att inse det och försöka bli bättre ist för att springa och vara missnöjd efter varje tävling. Det blir man inte bättre av!
Vi hade kul och det var otroligt utmanande terräng, orienteringen kunde gått bättre idag och löpningen kunde varit bättre både igår och idag, men som sagt det var bra träning!

Nästa helg blir också den intensiv då det pålördagen bär ner emot gbg och varvet 21km. Hem på kvällen och sändagen kommer tillbringas i hagfort och vikingträffen..får se om jag springer någonting eller om jag bara är med och hejjar. beror lite på hur kroppen känns :)

Hoppas att ni där ute mår bra och att ni som mig har en fin vår fylld med äventyr och utmaningar.

pok

24:e bilden: En bild som gör dig glad.



Majken snart 90 som ränsar ogräs..envisare dam får man leta efter.

25:e bilden: En person som alltid gör dig glad.



Det är alla gånger Johan!

helgen

Förra helgen vr jag nere i Dalsland och sprang två tävlingar. den ena gick åt skogen och den andra gick helt okej. här kommer iaf bilder på äventyret.


TC på skärmenträffen



Fina Ida



Försöker mig på att spela cool..



Grabbarna grus



Johan och jag



Monika och Rolf



Johan gör en Emil



Far



TC i på ändå något i åmål.

pok

I set fire on the rain

Denna spelas om och om igen under dagarna..fantastiskt bra låt!

tisdag

..bloggtorka, jag vet..har inte riktigt tid att blogga just nu..

Fredag

Hej!

precis hemkommen från träningen tillsammans med KIG i morse. nu skall jag städa och tvätta innan det är dags för att hämta Maria vid 16. 

Hjälp Friska Karlstad (OK Tyr) att vinna comviqs tävling där  tre klubbar får dela på en summa pengar, klicka på länken för att rösta.
http://comviqkickstart.se/karlstad/index.php

pok

torsdag

Tjotja!

Off to school strax, slut spruten närmar sig med älgakliv. läskigt!
Igår blev det OL-träning och idag blir det cykling till och från V65 som idag är i Ulvsby, en bit bort med andra ord.
Ikväll skall vi fira Jens som fyller år idag med fiskedam och marängsvich??
hoppas ni får en fin dag.

pok

19:e bilden: En person som är vacker.



Det blir en bild på min favorit syster Bella, vackrare tjej får man leta efter <3

Fikapaus

Hejsan alla!

Sitter i 9Bs fikarum och har precis avnjutig underbart goda cupcakes tillsammans med delar utav klassen samt MAlin och hennes Isac.
Här kommer bilder;


Kolla en ljuslykta..!!


Malin, Isac och björn


Kolla in underverken! Malin du borde starta ett fik!


Glad tjej!

Do you dare??

Bäbis mys!!!

Isac charmar även klassens killar :)


Nu skall isac gäst blogga lite;

c öp ndetökk

pok



Tisdag

Hejsvejs!

Sitter i skolan och får faktiskt, trots nuvarande paus, mycket gjort! härligt för en gångskull att känna att man kommer framåt. På söndag skall det första utkastet var skickat till min handledare och jag vill att så mycket som mäligt är påbörjat och skrivit i rapporten tills dess så att han enkalre ser om någonting saknas.
Igår cyklade jag ett drygt 2mil långt cykelpass..tråkigt som tusan men dock så nödvändigt.
Ikväll är det träna med Tyr och efter det blir det Klara, kul! 
Helgen kommer tillbringas i skogen och hos farmor med bästa. Hoppas att man kan få till ett par kanon lopp i skogen för en gång skull..

Nu får jag återgå till rapporten och mina fina diagram därför att vid 14tiden kommer Malin med sin lilla goding Isac och hälsar på..och då vet jag att det inte blir en mening skriven utan bara stora ögon på den söta lilla bäbisen.
Hur ser helgen ut för mina bloggläsare??

pok


valborg

Hejsan!

Valborg tillbringades på en mysig liten ö utanför karlstad tillsammans med Johan, då det inte blev tiomila för någon utav oss fick vi hitta på någonting annat kul. vi paddlade kanot och såg på film, tänkte lana lite också men vi glömde spelet så det fick vara. Tack för en fin helg!
bjuder på lite bilder.


kollar att det inte smygit upp några ormar..


En liten paus i Vänern

Brr...kallt!

soldäcket

vacker utsikt

Kastar lite småsten i sann pojkanda

Vår något ostabila båt.

Våren är här!

Se vad båten lutar...att vi ens tog oss över fattar jag knappt..

ut på tur aldrig sur.

pok

RSS 2.0